Suojellun rakennuksen käyttö­tarkoituksen muutos – Kiinteistö Oy Auttilankulma & Ravintola Sorella, Vuolteenkatu 20, Tampere

Kiinteistö Oy Auttilankulma on pitkäaikainen asiakkaamme. Olemme toteuttaneet kiinteistöön kiinteistökehitystä yhteistyössä valikoitujen tahojen sekä asiakkaan kanssa. Vuonna 2019 kiinteistössä uusittiin IV-konehuone, sekä vuonna 2020 rakennuksen vesikatto.
”Suunnittelemolla on nopea reagointikyky. Heidän ideansa ovat ennakkoluulottomia, tuoreita ja raikkaita. Suunnittelemolla on tehokas ja joustava toimintatapa vuokralaisrajapinnassa.”
– Jarkko Juutinen, kiinteistöpäällikkö, Yleisradion eläkesäätiö

Tänä kesänä kiinteistöön on avautunut uusi ravintola – ravintola Sorella. Sorella on ravintoloitsija Sari Sorrin toinen ravintola. Toteutimme hankkeeseen sekä tilaajaa että käyttäjää palvelevat arkkitehti- ja sisustussuunnitelmat sekä toimimme myös työmaavalvojana ja projektipäällikkönä. Kyseessä on ollut laaja suojellussa rakennuksessa sijaitsevan liiketilan käyttötarkoituksen muutos.

Myymälästä ravintolaksi

Vuolteenkatu 20:n 1. kerroksessa sijaitsevassa liiketilassa oli aiemmin toiminut myymälä, mutta muuten tilat olivat vähäisellä käytöllä. Ratinan kauppakeskuksen sekä nopeaa tahtia valmistuvan areenan myötä kiinteistön omistaja halusi rakennuksen tilat aktiivisempaan käyttöön. Ehdotimme asiakkaalle 0. ja 1. kerroksien yhdistämistä toimivaksi kokonaisuudeksi, joka sopisi loistavasti ravintolatilaksi. Suunnitelmien hyväksymisen jälkeen, ehdotimme ajatusta ravintolasta Sorrille.

Arkkitehtisuunnittelussa suunnittelimme 1. kerrokseen ravintolasalin sekä täysimittaisen valmistuskeittiön. 0. kerrokseen suunnittelimme tunnelmallisen hämyisen klubitilan.
Sisustussuunnittelua toteutti oma sisustusarkkitehtimme. Suunnitelmat toteutettiin asiakkaamme vaatimuksia sekä toiveita kuunnellen. Tiloihin valitut materiaalit sekä kalusteet ovat ravintolakäyttöön sopivia, esteettisyyttä unohtamatta. Puusepän valmistama tiski sekä lasitettu viinihuone tuovat asiakkaamme toivomaa persoonallisuutta tiloihin sekä luovat autenttista eurooppalaisen ravintolan tunnelmaa.
”Ravintoloitsijana minulla oli tietyt ravintolakiinteistöön liittyvät odotukset sekä arkkitehdilta että sisustussuunnittelijalta. Nämä odotukset täyttyivät täysin ja jopa ylittyivät! Asiantuntijoiden osaaminen, erinomainen asiakaspalvelu sekä projektijohtaminen antoivat minulle turvallisuuden tunnetta sekä mielenrauhaa.”
– Sari Sorri, ravintoloitsija, Ravintola Sorella

Asiakkaan etu edellä

Hankkeen läpiviemisen varmistamiseksi toteutimme hankkeeseen myös rakennuttamispalvelujamme – työmaavalvontaa sekä projektipäällikön tehtäviä. Suunnittelemon oman projektipäällikön ja valvojan ammattitaito varmisti urakan kilpailutuksen, urakan laadullisen seuraamisen, yhteistyön urakoitsijan kanssa, aikataulussa pysymisen sekä kokousten hoitamisen ja vaadittavien asiakirjojen laatimisen.