Onko kiinteistökehitys tällä hetkellä ajankohtainen aihe työpöydälläsi? Mietitkö mahdollisesti, tarvitsisitko ulkopuolisen toimijan apua kiinteistösi kehittämiseen? Onko kiinteistösi mahdollisesti tyhjillään etkä löydä tiloihin vuokralaista? Vai onko Sinulla tiedossa jo vuokralainen, mutta tilat pitäisi sovittaa heille sopiviksi ja toimiviksi?

Kiinteistökehitys tarkoittaa rakennusten ja alueiden suunnittelua, rakentamista ja hallintaa. Se voi sisältää uusien rakennusten rakentamisen, vanhojen rakennusten peruskorjaamisen tai alueiden uudelleensuunnittelun. Kiinteistökehityksen avulla kohteen arvo voi nousta. Jos kiinteistökehityshankkeeseen aikovalla ei ole tarvittavaa osaamisia tai resursseja, kuten aikaa tulevaan hankkeeseen, yhteistyö kiinteistökehityskokemusta kerryttäneen suunnittelutoimiston kanssa tulee varmasti tarpeeseen.

Suunnittelemo Oy:lla on pitkä kokemus kiinteistökehityksestä, joka takaa laajan tietämyksen erilaisista kohteista ja niiden erityispiirteistä asiakkaiden kiinteistöjen kehittämiseksi. Erityispiirteitä voivat olla muun muassa rakennuksen ikä, mittasuhteet rakennuksessa tai tontilla, käyttötarkoitukset, käyttäjän tarpeet. Kohteissa tulee huomioitavaksi lakeja ja asetuksia, asemakaava- sekä kaupungin rakennusmääräyksiä. Ammattilaisen tehtävänä on selvittää laajamittaisesti kohteen erityispiirteitä ja muodostaa näistä kokonaiskuva hankkeen edistämiseksi.

Olemme tehneet kiinteistökehitystä muun muassa vanhoihin tehdaskiinteistöihin, vanhoihin ravintolatiloihin, toimistorakennuksiin, laboratoriokiinteistöihin, joissa toimii terveydenhuollon alan toimijoita sekä aluekehittämistä Pirkanmaan alueella.

Meidän tiimimme koostuu ammattitaitoisista ja kokeneista arkkitehdeista ja sisustusarkkitehdeista sekä projektinjohdosta, jotka huolehtivat hankkeen läpiviennistä aikataulun ja budjetin puitteissa. Tiimillämme on kyky ratkaista erityispiirteitä ja löytää niihin asiakasta palvelevat kompromissit. Toteutamme hankkeet asiakasta ja käyttäjän näkökulmia arvostaen ja kuunnellen.

Onnistuneen kiinteistökehityshankkeen takana on tiivis yhteistyö suunnittelijoiden ja eri alojen toimijoiden välillä

Meiltä löytyy suuri yhteistyöverkosto, jota hyödynnämme kiinteistökehitysprojekteissa asiakkaan eduksi ja näiden avulla kiinteistökehitysprojektit onnistuvat erinomaisesti suunnittelusta toteutukseen asti.

Verkostomme koostuu erikoissuunnittelijoista rakennuttajiin sekä pintamateriaalien toimittajista AV- ja valaistussuunnittelijoihin. Erikoissuunnittelijoista koostuu kattava joukko talotekniikka-alan sekä rakennesuunnittelijoista.

Mitä hyötyjä kiinteistökehityksestä on kiinteistön omistajalle?

  • Parempaa tuottoa omistajalle. Kiinteistökehityksen avulla vuokrattavien alueiden määrä voi nousta.
  • Kiinteistön arvonnousu kiinteistöä saneeraamalla.
  • Tyhjillään olevien ja toimimattomien tilojen suunnittelu sopivien vuokralaisten löytämiseksi tai olemassa olevien vuokralaisten pitkäaikaisuus toimivien tilojen ansiosta.
  • Rakennuksen modernisointi, esimerkiksi etäohjattavat järjestelmät osana arkea.

Autamme mielellämme Sinua kiinteistösi kehityshankkeessa. Jos sinulla heräsi kysyttävää tai haluaisit meidät osaksi kiinteistösi kehitystyötä, otathan yhteyttä!

 

Milla Lindroos
p. +358 (0)44 976 9164
milla@suunnittelemo.local