Aito Säästöpankin konttorista uusi maamerkki Hämeenkadulle

Aito Säästöpankki muutti näkyvälle ja keskeiselle paikalle Tampereen ydinkeskustaan, kun se avasi lokakuussa 2022 uuden Talouden valmentamonsa ovet osoitteessa Hämeenkatu 5. Säästöpankki on edistänyt suomalaisten taloudellista hyvinvointia jo 200 vuoden ajan, ja tämä työ jatkuu edelleen. Työn tekemiselle ja asiakaskohtaamisille kaivattiin kuitenkin uusia, moderneja ja monikäyttöisiä puitteita. Sopivan liiketilan vapauduttua pankki päätti muuttaa paksujen jugend-seinien takaa tamperelaisen elämän keskipisteeseen, Hämeenkadun alkupäähän.

 

Neljä vaaleaa nojatuolia, keskellä matala pöytä, katosta roikkuu Hakolan Cocktail-valaisin. Taustalla suuret ikkunat.

Kuva: By Pilke Oy

 

Uudesta Talouden valmentamosta löytyvät asuntorahoituksen, säästämisen ja sijoittamisen sekä päivittäisasioinnin asiantuntijat, yrityspankki, yksityispankki, lakipalvelut sekä pankin hallintoa.

 

Kuvassa melkein keskellä iso pöytä, jonka ympärillä 10 tuolia. Pöydän päällä kolme erikokoista katosta roikkuvaa valaisinta. Taustalla lasiseinä, jonka takana toimitusjohtajan työhuone: pöytä, työtuoli, kaksi nojatuolia.

Kuva: By Pilke Oy

Markkinointi- ja viestintäpäällikkö Kirsi Evilä kertoo: ”Projekti alkoi vuoden 2022 alussa, kun meille tuli ajankohtaiseksi muuttaa remontin alta pois historiallisesta säästöpankkikiinteistöstä Kauppakadulta. Pitkän historian vuoksi päätös oli vaikea ja haikea, mutta on onneksi osoittautunut oikeaksi. Toivoimme, että uusi toimitilapaikkamme olisi keskeinen ja näkyvä, joten olimme innoissamme saadessamme tämän tilan! Sijainti on täydellisesti meille sopiva; ohikulkevia silmäpareja on paljon, ja uusi konttori on myös Porin tai Seinäjoen suunnalta tulevien
työntekijöidemme helposti saavutettavissa.”

Kuvassa edessä ruokapöydän pää, neljä tuolia. Taustalla vaalea keittiö, jonka keskiosassa tiskipöytä ja laskutilaa.

Kuva: By Pilke Oy

 

Uudet Aito Säästöpankin tilat toteutettiin Suunnittelemon kanssa yhteistyössä. Suunnittelemon päävastuualueina olivat arkkitehtuuri ja sisustussuunnittelu. Pääkontaktina projektissa toimi Suunnittelemon sisustusarkkitehti Linda Sirkkunen. Linda kertoo projektin perusvalinnoista: ”Asiakkaan toivomaan sisustustyylin oli helppo yhtyä, sillä se on moderni ja raikas. Säästöpankkiryhmässä on käytössä ns. konttorikonsepti, joka oli tässäkin projektissa lähtökohtana. Siinä korostuvat asiakkaan logon värit valkoinen ja turkoosi, ja mm. valaisimissa on huomioitu brändivärit. Yhdessä asiakkaan kanssa halusimme mukaan hieman lisää lämpöä ja modernia twistiä. Tiloista haluttiin kodikkaat, raikkaat ja modernit, vaikka samalla myös pehmeät ja kutsuvat. Uskon, että työntekijät ja asiakkaat tulevat viihtymään näissä tiloissa hyvin.”

 

Pankin vastaanotto- ja palvelutiski kuvassa taustalla. Kuvan oikeassa reunassa nojatuoleja ja pieni pöytä.

Taustalla näkyvä palvelutiski on Suunnittelemon suunnittelijoiden käsialaa. Tiskin valmisti ja asensi Puutyöliike Ojanen Oy. Kuva: By Pilke Oy

"Tunnelma ja värimaailma sopivat meille täydellisesti!"

Uudet toimitilat sijaitsevat ratikkapysäkin välittömässä läheisyydessä, aivan rautatieaseman tuntumassa Hämeenkadun ja Tuomiokirkonkadun kulmassa. Tässä kohtaa keskustaa oleva konttori huomataan, ja samalla sen sisältä aukeaa uniikki näkymä vilkkaalle ja alati muuttuvalle Tampereen pääkadulle. Sisällä toimitiloissa on lukuisia uudenaikaisia ratkaisuja, kuten aulan infopiste, joka on ensimmäinen asiakaskohtaamispiste asiakkaan saapuessa sisään tiloihin. Infopisteen suunnittelussa lähdettiin liikkeelle perinteisestä, kulmikkaasta muodosta, mutta lopulta idea jalostui kaarevaksi ja kutsuvaksi. Linjakkaassa infopisteessä on huomioitu myös ergonomia ja erilaisten asiakasryhmien palvelumahdollisuudet.

Kuvassa iso neuvotteluhuone, jossa iso pöytä, jonka ympärillä 10 sinistä tuolia. Huoneessa on lasiseinät, joita koristavat vaaleanpunaiset verhot.

Kuva: By Pilke Oy

 

Kirsi Evilä on ehtinyt tutustumaan uusiin tiloihin ensimmäisten joukossa: ”Henkilökunnalta ja asiakkailta on tullut ihailevia kommentteja tilojen ulkoasusta. Suunnittelussa on onnistuttu monessa kohtaa: tunnelmassa ja värimaailmassa, akustiikassa sekä työ- ja asiointirauhan, työergonomian ja työssä viihtymisen edistämisessä. Kaikki on toteutettu juuri siten, miten toivoimme!”

Kaunis ja suuri kukkakimppu maljakossa pöydällä

Kuva: By Pilke Oy

 

Kirsi Evilän vinkkejä toimitilan suunnitteluprojektia aloittaville:

• Valitse kumppani, jonka kanssa löydät yhteisen sävelen tyylin, tarpeiden ja toiveiden suhteen
• Iso projekti vaatii tarpeeksi ison tekijän
• Panosta aikaa ja vaivaa tilaan sopivan tyylin ja visuaalisen linjan löytämiseen, omaa brändiä unohtamatta
• Haasta ja kyseenalaista rohkeasti. Suunnitelmia hiomalla ja avoimella vuoropuhelulla saavutetaan paras lopputulos!
• Aloita ajoissa! Vallitseva maailmantilanne vaikuttaa materiaalien saatavuuteen ja toimitusaikoihin.

Kuvassa käytävä, jossa suljettuja ovia. Toisella puolen käytävää lasiseinä, jonka takana työpisteitä.

Kuva: By Pilke Oy

 

Talouden valmentamo vietti avajaisiaan marraskuun loppupuolella, ja projekti on lähes valmis. Kirsi Evilä kehuu yhteistyötä Suunnittelemon kanssa:

 

”Työskentely Suunnittelemon kanssa oli sujuvaa ja mutkatonta. Voin hyvillä mielin suositella heitä toimitilojen suunnitteluun ja toteutukseen, oli kyseessä sitten uusien tilojen suunnittelu tai olemassa olevien uudistus. Suunnittelemolta löytyy monipuolista osaamista ja ammattitaitoisia tekijöitä. Suunnittelemon sisustusarkkitehti Linda huolehti meistä hienosti koko projektin ajan, muisti ulkoa jopa värikoodit ja otti huomioon kaikki toiveemme ja muutospyyntömme. Arvostamme sitä, että odotuksemme ylitettiin!” ,

Kirsi Evilä, Aito Säästöpankki Oy


30.11.2022
crossmenu