Tampereella, paraatipaikalla

Suunnittelemo kiinteistökehittäjänä ja sisustussuunnittelijana

Aito Säästöpankin tilat Tampereella ovat hyvin keskeisellä sijainnilla, aivan rautatieaseman läheisyydessä Hämeenkadulla. Ohikulkijoiden silmiin osuu Hämeenkadun ja Tuomiokirkonkadun kulmassa, toisessa kerroksessa, panoramaikkunat, jotka työntyvät poikkeukselliseen tyyliin ulos rakennuksen seinästä. Tarkkasilmäiset kadun kulkijat näkevät hämärän tultua upeat sauvamaiset valot, jotka rytmittävät kattoa tällä kulmalla.

Suunnittelemo oli viemässä näiden upeiden tilojen kehitystä eteenpäin niin kiinteistökehittäjinä kuin sisustussuunnittelijoinakin!

Tilan valttikortit ja haasteet

Tilasuunnittelun myötä löydettiin tiloille sopiva käyttötarkoitus pankkitoiminnasta

Hämeenkatu 5 on yksi parhaista lokaatioista Tampereen kartalla, mutta tilan muoto asetti haasteita siinä suhteessa, minkälaiseen toimintaan se taipuisi parhaiten. Saneerattavassa tilassa oli upeat ikkunat tilan kahdella reunalla, mutta toisaalta myös paljon tilaa, johon ei luonnonvaloa pääse laisinkaan. Suunnittelemolla tultiin tulokseen, että tilat sopivat hyvin asiantuntijayritykselle. Lopulta tilasta löysi uuden kotinsa Aito Säästöpankki.

Vaikka pankkitoimintakin on muuttunut vuosien myötä ja painottunut enemmän verkkoon viime, busineksen luonteen mukaisesti pankin tiloissa tarvitaan edelleen asiakasvastaanottoon sopivia pieniä, yksityisiä toimistoja. Vaikka pankeissa on siis hybridityö yleistynyt valtavasti (kuten monella muullakin toimialalla), tarvitaan edelleen paikkoja, jossa asiakas ja työntekijä voivat kohdata ja käsitellä asioita luottamuksella ja rauhassa, kasvokkain.

Tilan rakenteellista uudistusta ohjasi siis sekä työnteon murros, hybridityön uudet vaatimukset, mutta myös tilan rakenne. Näistä alun lähtökohdista, taitavan tilasuunnittelun myötä, tila muotoutuikin erinomaisesti pankkitoiminnalle, jossa suuremmat yhteiset tilat sijoiteltiin reunoille panoramaikkunoiden läheisyyteen, ja käytävät, siirtymätilat sekä muita toimintoja keskemmälle.

Luonnonvalon tavoittamattomissa olevien tilojen valaistukseen ja värimaailmaan kiinnitettiin erityistä huomiota, jotta sisäpuolen tiloissakin vallitsee avaruus ja tilavuuden tuntu. Seinä- ja oviratkaisussa käytettiin myös jonkin verran lasia, jotta tilan kahdelta suunnalta tuleva luonnonvalo tavoittaa myös sisempiä osia. Joissakin asiakas- ja työhuoneissa on myös kattoikkunat, josta niin ikään tulvii sisään luonnonvaloa.

Brändin mukaisuutta, sitä kuitenkin uudistaen

YRITYKSEN HISTORIA NÄKYY ESIMERKIKSI VÄREISSÄ JA TAPETTIIN IKUISTETUSSA HISTORIIKISSA

Tiloihin tuli käyttäjäksi 2010 perustettu säästöpankkiosakeyhtiö Aito Säästöpankki. Tiloissa toimii asuntorahoituksen, säästämisen ja sijoittamisen sekä päivittäisasioinnin asiantuntijat; yrityspankki, yksityispankki, lakipalvelut sekä pankin hallintoa.

Aito Säästöpankin ilmettä ja brändiä ohjaa heidän oma brändikirjansa, jota Suunnittelemolla käytettiin osittain taustana ilmeen suunnittelulle. Sen pohjalta värimaailmaa uudistettiin hieman, ja oranssin ja sinertävän murretut sävyt vallitsevat tilassa etenkin kalusteissa ja valaisimissa. Puupinnat, luonnonvalo ja valaistusratkaisut olivat olennaisessa osassa brändi-ilmettä. Kiinnostavuutta ja rytmiä tuotiin myös erilaisilla tekstuurivalinnoilla.
”Tämä hieman päivitetty värimaailma ja ilme on saanut hyvää palautetta niin asiakkailta, henkilöstöltä, kuin eri puolelta Suomea tilaa ihastelemaan matkanneilta säästöpankkilaisiltakin”, kertoo Aito Säästöpankin markkinointi- ja viestintäpäällikkö Kirsi Evilä.

Mielenkiintoista kerroksellisuutta ja jatkuvuuden tuntua tilassa tuo Aito Säästöpankin oma tapettidesign, joka toistaa firman historiaa, ja jota päivitetään aina ajan kuluessa vastaamaan yrityksen kulkemaa tietä.

Sisustussuunnittelun trendien mukaan yhtenä tärkeänä elementtinä oli myös muuntojoustavuuden mahdollisuus. Esimerkiksi sisääntulon neuvotteluhuone ja sisääntuloaula voidaan tarvittaessa avata yhdeksi isommaksi tilaksi, kun taittuvat lasiseinät ja verhot vedetään sivuun. Kiitosta käytössä ovat saaneet myös jumppapallot ja muut helposti siirreltävät kalusteet, joita voi siirrellä vaivatta tilasta toiseen tarpeen mukaan.

Kiitosta Suunnittelemo on saanut asiakkaan puolelta myös monesta muustakin ratkaisusta. Onnistuttu on niin brändinmukaisessa värimaailmassa, tunnelmassa ja työssä viihtymisen lisäämisessä, mutta myös työergonomiassa, asiointirauhassa ja työtilojen toimivassa akustiikassa.

”Päivitetty värimaailma ja ilme on saanut hyvää palautetta niin asiakkailta, henkilöstöltä, kuin eri puolelta Suomea tilaa ihastelemaan matkanneilta säästöpankkilaisiltakin.”


– Kirsi Evilä, markkinointi- ja viestintäpäällikkö

OLISIKO TEILLÄKIN AIKA PÄIVITTÄÄ TOIMITILOJA?

Ota rohkeasti yhteyttä!
Tiimimme on valmiina palvelemaan.

Milla Lindroos

Toimitusjohtaja, projektipäällikkö
+358 (0)44 976 9164
milla@suunnittelemo.fi