Pörssiyhtiö Goforen uusi pääkonttori avautui GO21-toimistokorttelissa Tampereella. Suunnittelemo vastasi kohteen työympäristön kehittämisestä ja sisustussuunnittelusta.

Viihtyisät ja edustavat tilat yrityksen tyyliin

hybridityötä ja kohtaamisia

Punatiilinen GO21-toimistorakennus Tampereen rautatieaseman ja legendaarisen Tavara-aseman vieressä toimii tästä lähtien myös digitaalisen muutoksen konsulttiyhtiö Goforen pääkonttorina. Tarve Goforen tilamuutokselle lähti kasvun lisäksi tarpeesta saada tilat, jotka vastaavat paremmin nykyistä työnteon kulttuuria ja vaatimuksia, ja jossa työntekijät viihtyvät paremmin. Tätä haastetta ja muutoksen matkaa kohti toimivampaa hybridityötilaa Goforen kanssa lähti toteuttamaan Suunnittelemo.

Tilojen on tarkoitus toimia sekä yrityksen omien työntekijöiden jokapäiväisessä työssä, mutta myös asiakkaiden ja sidosryhmien kohtaamisessa. Mahtavan kokoinen pääaula onkin vaikuttava näky valaistuine kattoaaltoineen, kuparisine seinälaattoineen ja muine yksityiskohtineen. Katutason tila jakaantuu kokouskeskuspuoleen, joka on helposti saavutettavissa myös muille kuin yrityksen omille työntekijöille, ja toiseen puoleen, jossa on työtiloja Goforen omille työntekijöille. Lisää tiloja heillä on vielä kolmessa ylemmässä kerroksessa.

rAtkaisuja niin työpäivään kuin sen jälkeiseenkin aikaan

Viihtyvyyteen ja Goforelle tärkeään kulttuuriin on tiloissa tosiaan panostettu. Paitsi neuvotteluhuoneita ja perinteisiä työpisteitä, löytyy tiloista muun muassa myös rennompia työnteon soppia niin ryhmille kuin itsenäiseenkin työskentelyyn, vetäytymistiloja etäkokouksia ja hiljaista työskentelyä varten, avotiloja, ryhmätiloja, projektitiloja, lounge- ja meet up -tiloja sekä jopa podcast-studio.

Kulttuuria ja rennompaa olemista työaikojen ulkopuolella tiloissa edustavat kuntoilutila, taidegalleria-alue, kattoterassi, saunatilat upealla panorama-näkymällä sekä harrastetila, joista löytyy niin kikkeri, biljardipöytä ja flipper, kuin joogaliinat ja PlayStation-pelialueetkin. Goforen yrityskulttuuri ja laaja harrasteryhmäkavalkadi jatkanee kukoistustaan uusissakin tiloissa, uuden bänditilan ja kerhohuoneen myötä.

Kodinomaisuutta valaistuksella ja tekstuurilla

Monenlaiset käyttötarkoitukset ja toiminnot eivät ole ainoita asioita, joihin Gofore panosti. Myös tilojen houkuttelevuuteen ja viihtyisyyteen haluttiin satsata. Niinpä tilat — perinteisistä työpisteistä rennompiin ratkaisuihin — on valaistu houkuttelevasti ja tunnelmallisesti. Valoa on käytetty toki myös esimerkiksi logoseinissä ja jo mainitussa aulan kattoaalloissa, jotka näkyvät myös hienosti rautatienpuoleisista ikkunoista.

Värimaailmassa ja sisustuksessa on suosittu ihmisläheistä ja helposti lähestyttävää väriskaalaa ja murrettuja sävyjä, jotka pehmentävät ilmettä. Myös ruskeaa puumateriaalia on käytetty murrettujen värien lisäksi, ja viherkasvit lisäävät viihtyisyyttä ja raikkautta.
Pehmeys jatkuu myös kalusteissa ja muissa sisustusratkaisuissa, kuten valaisimissa, sisustuselementtien ja kalusteiden pyöreinä muotoina, tai pehmeinä tekstuureina.

Muuntojoustavuutta & brändiä esiin

PALVELEVAT TILAT HELPOSTI MUUNNELTAVILLA RATKAISUILLA

Vaikka tilaa oli paljon ja niihin saatiin mahtumaan monia erilaisia toimintoja vaivatta, tehtiin useat ratkaisut muuntojoustavuus mielessä. Suuri neuvotteluhuone jakaantuu tarvittaessa kahdeksi pienemmäksi väliseinän avulla. Yläkerroksen lounge-tila ja vieressä, hieman korkeammalla oleva, lasiseinän takainen palaverihuone yhdistyy tarvittaessa loungen suuremmaksi tilaksi, tai toimii vaikkapa esiintymislavana. Moottoroiduilla verhoilla saadaan useita avoimempia tiloja tarvittaessa yksityisemmäksi.

Goforen vahva brändi sai myös näkyä. Logoseinien lisäksi oranssi ja sininen toistuvat murrettuina sävyinä kaikissa kerroksissa, niin tekstiileissä kuin kalusteissakin.

Yrityksen arvot näkyvät myös tehdyissä ratkaisussa: tarkkasilmäinen pystyy näkemään useita tuttuja elementtejä vanhalta toimistolta, joita on käytetty uudella toimistolla kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Edelliseltä toimistolta käyttöön ovat päässeet muun muassa osa kalusteista, viherkasveista ja verhoista.

Osallistamalla toimivaan tulokseen

Testaamalla löydettiin parhaat ratkaisut

Suunnittelemon projektissa mukana ollut toimitusjohtaja Milla Lindroos kiittelee sitä, millä intohimolla Goforella on projektiin osallistettu, ja miten järjestelmällistä heidän kanssaan on ollut työtä tehdä. ”Goforen puolelta oli projektiin nimetty oma projektiryhmä, jonka kanssa meiltä Suunnittelemolta käytiin joka viikko weeklyissä läpi projektin etenemistä. He osallistivat tehokkaasti omia työntekijöitään mukaan suunnitteluun, ja näin kommunikaatioyhteys säilyi tehokkaana ja säännöllisenä. Osallistamalla olemme päässeet varmasti oikeasti toimivaan ja heitä palvelevaan ratkaisuun. Poikkeuksellisen hyvin hoidettu heidän puoleltaan!”, summaa Lindroos.

Suunnittelemolta Lindroosin lisäksi projektissa oli mukana sisustusarkkitehti Linda Sirkkunen. Sirkkunen kertoo, kuinka Goforen puolelta etenkin kalusteita ja joitakin toiminnallisuuksia testattiin aivan käytännössä. Esimerkiksi tuoleja goforelaiset kävivät testaamassa kalustetoimittajan tiloissa, jotta nähdään, mitkä tuolit sopivat mahdollisimman monelle erilaiselle käyttäjälle.
Firman vanhoissa tiloissa järjestettiin jopa testineuvotteluhuone, jossa testattiin tiettyjen kalusteiden muunneltavuutta ja sopivuutta heidän neuvotteluhuonetarpeisiinsa. Tällä testihuoneella huomattiinkin käytännössä, että jotkut ideat toimivat, kun taas jotkut eivät.

Funktionaalisuutta!

Fiksuja materiaaleja ja tilasijoittelua

Tilasuunnittelussa kiinnitteen huomiota käyttötarkoitukseen, käyttäjäryhmiin ja tilojen parhaaseen sijoitteluun niiden käyttötarkoituksen mukaan.

Suuria kerroksia on palasteltu ja rytmitetty siten, että niissä onnistuu yhteisöllinen tekeminen ja vapaampi työ, mutta lähellä on aina hiljaisen työn ja vetäytymisen tiloja. Tilat, joissa mahdollisesti muodostuu ääntä (kuten harrastetilat), on sijoitettu siten, että niistä ei aiheutuisi häiriötä keskittymistä vaativaa työtä tekeville. Myös tilojen akustiikkaan on kiinnitetty huomiota esimerkiksi akustiikkaseinillä.

Materiaaliavalinnat on tehty palvelemaan käyttötarkoitusta. Joihinkin kohtiin on valittu lasiseinää, joka näyttää syvällekin rakennukseen päivänvalon läpi, ja tuo esiin rakennuksen ja kerroksen muodon. Toisaalta useissa tiloissa myös yksityisyys tai pimentäminen on mahdollista, jos se on tarpeen. Näissäkin valinnoissa on tietenkin ollut myös muuntojoustavuus mielessä.

Gofore GO21:ssä pähkinänkuoressa

  • Suunnittelemo vastasi pääkonttorin työympäristön kehittämisestä ja sisustussuunnittelusta
  • Punatiilinen GO21-toimistokortteli toistaa Tampereen perinteistä punatiilirakentamista & kupariset yksityiskohdat sisätilan sisustuksessa heijastelevat Tampereen teollisuuden historiaa
  • Rakennuksen tornit muodostavat hallitun yhtenäisen kokonaisuuden
  • Goforen tilat sijoittuvat A-torniin (neljä kerrosta) ja B-torniin (kolme kerrosta), sekä omalle, katolla olevalle, ulkoterassille
  • Toimitilakorttelissa sijaitsee myös Aitoleivän lounaskahvila ja palveluita parantaa myös pysäköintihalli ja hyvät sisäpyöräparkit

Tilojen on tarkoitus toimia sekä firman omien työntekijöiden jokapäiväisessä työssä, mutta myös asiakkaiden ja sidosryhmien kohtaamisessa.

Olisiko teilläkin aika päivittää toimitiloja?

Ota rohkeasti yhteyttä!
Tiimimme on valmiina palvelemaan.

Milla Lindroos

Toimitusjohtaja, projektipäällikkö
+358 (0)44 976 9164
milla@suunnittelemo.fi