Inspiroivan toimitilan suunnittelussa huomioitiin pelialalla toimivan yrityksen uniikit toiveet ja tarpeet. 

Suunnittelemo oli mukana toteuttamassa toimitilasuunnittelua pitkäaikaiselle asiakkaallemme. Toimitilamuutos suunniteltiin historialliseen rakennukseen, joka sijaitsee Tampereen keskustassa. 

Tämä toimitilakohde on toteutettu osana kokonaisvaltaista, koko kiinteistöä koskevaa kehityshanketta, jossa Suunnittelemo on ollut mukana kokonaisvastuussa. Tämä värikäs ja inspiroiva tila on ollut aikaisemmin tyhjillään. Kiinteistön tilojen jälleenvuokrauksessa on ollut mukana konsultoimassa Catellan Jaska Alatalo.  Kiinteistökehityshankkeen aikana kiinteistön toimitilojen vuokrauksen käyttöastetta on saatu nostettua laadukkaalla suunnittelulla, joka palvelee tilojen vuokraajia sekä tehokkaalla jälleenvuokrauksen konsultoinnilla. 

Kohteen suunnittelutyöt alkoivat alkukesästä 2022, muutostyöt alkoivat saman vuoden syksyllä ja toimitilat valmistuivat lopulta talvella 2023. Aikataulu muutostyölle ja kokonaisuudelle oli tiukka, mikä johtui kohteen rakennusluvan hitaasta saamisesta. Aikatauluun vaikuttivat myös joidenkin materiaalien saatavuusongelmat, jotka johtuivat maailmalla vallitsevasta tilanteesta.  

Suunnittelemon vastuulla tässä projektissa olivat arkkitehti- ja sisustussuunnittelu sekä projektijohtaminen. Kohteen arkkitehtina ja pääsuunnittelijana toimi Panu Heinonen ja sisutussuunnittelusta vastasi sisustusarkkitehti Linda Sirkkunen. Suunnittelukohteessa projektipäällikkönä toimi Milla Lindroos. Kohteen rakenne- ja LVI-suunnittelusta vastasi Erkka Aattela Swecolta. Valaistus- ja sähkösunnittelijana oli Mikko Leppänen Granlundilta. Kohteen kiintokalusteiden suunnittelusta vastasivat Suunnittelemon sisustusarkkitehdit, ja niiden toteutuksen sekä asennuksen hoiti Puutyöliike Ojanen Oy.  

Arkkitehtisuunnittelun keskeisimpiä tehtäviä tässä projektissa olivat poistumistieturvallisuuden varmistaminen ja huomioiminen. Kyseessä oli vanha rakennus, joten arkkitehdin tehtäviin kuuluivat myös erilaiset selvitysyöt liittyen vanhoihin rakenteisiin. Lisäksi kohteen äänieristysrajapintoja täytyi käydä läpi tarkasti.  

Tiivis yhteistyö tilaan muuttavan vuokralaisen ja Suunnittelemon suunnittelijoiden välillä

Suunnittelemon sisustusarkkitehdit olivat luonnossuunnittelusta toimitilan käyttöönottoon asti tiiviisti yhteistyössä tilaan muuttavan vuokralaisen kanssa, minkä takia kohteen lopputuloksessa näkyykin vahvasti pelialan yrityksen uniikit toiveet ja tarpeet.  

Toimitila jaettiin käyttäjän toiveesta puoliksi: toiselle puolelle toimistoa tulivat asiakastilat ja toiselle puolelle yrityksen henkilöstölle työskentelytilat. Asiakastilojen puolelle suunniteltiin tyylikäs saapumis- ja eteisaula sekä kokoustilat asiakastapaamisia varten. Asiakastiloissa sijaitsevaan eteisaulaan suunniteltiin ja toteutettiin värikäs ja leikkisä naulakko- ja eteiskaluste.  

Toimitilaan toteutettu sisustussuunnittelu piti sisällään kohteen värimaailman, pintamateriaalien sekä kiintokalusteiden suunnittelun. Toimitilan värimaailma sai inspiraationsa värikkyydestä, ja kohdetta voisikin kuvailla sanoilla leikkisä, värikäs ja inspiroiva. Sisustusarkkitehtien tavoitteena oli suunnitella yrityksen henkilöstön työskentelyä ja erityisesti luovaa työtä tukeva toimistotila, jossa työ sujuisi kuin tanssi. Ja siinä he onnistuivatkin! Värien ja materiaalien saumaton yhdistelmä kruunaavat tilan ilmeen iloisen värimaailman. 

Suunnittelutarpeet olivat pelialan yritykselle ainutlaatuisia. Heille oli muodostunut tietty tapa tehdä töitä, mikä toimi suuntaviivanamme suunnittelutyössämme. Yrityksen henkilöstö oli tottunut työskentelemään yksin ja itsenäisesti, joten henkilöstön tarpeisiin suunniteltiin useampia rauhallisia työhuoneita ja työpisteet suunniteltiin edistämään keskittymistä vaativaa työtä. Yrityksen pääasiassa itsenäisestä ja yksilöllisestä työskentelytyylistä kertoo myös se, että suurin yhteinen työskentelytila oli tarkoitettu ainoastaan kuudelle hengelle. Lisäksi toimitiloihin sijoitettiin striimaushuone, jossa pelialan yrityksen työntekijät pystyisivät vaivattomasti suoratoistamaan suunnittelemiaan pelejä. 

Tyylikäs lounge-tila suunniteltiin tukemaan erilaisia tilaisuuksia

Tilaan muuttanut vuokralainen toivoi toimiston keskelle tilaa, jossa yrityksen henkilöstö voisi järjestää esimerkiksi valmistuneiden pelien lanseeraustilaisuuksia. Toimiston keskipisteessä sijaitseva lounge-tila sai inspiraationsa tilaan muuttavan käyttäjän brändistä ja logosta. Näistä inspiroituneena kohde henkii jääluolamaista tunnelmaa. Lounge-tilan tyylikäs alakattojärjestelmä on valmistettu Ecophonin akustiikkalevyistä.

Alakattojärjestelmään on sijoitettu lineaarivalaisimet sekä RGBW-valaisimet, joiden avulla tilan tunnelmaa ja valaistusta voidaan säätää erilaisiin tilaisuuksiin ja tapahtumiin soveltuvaksi. Lounge-tilan valaistus on suunniteltu tiiviissä yhteistyössä sähkösuunnittelijan kanssa. Vaikka RGBW valaistuksen asennusvaihe tuottikin hieman päänvaivaa, lopputulos on erittäin onnistunut. Suunnittelemon sisustusarkkitehdit viimeistelivät tilan suunnittelemalla tilaan sointuvan seinälle sijoitetun, kiinteän mediakalusteen. Tähän lounge-tilaan on varmasti helppo kokoontua yhdessä tiimikavereiden kanssa pelailemaan ja viettämään yhteistä aikaa! 

Suunnittelemon sisustusarkkitehdit suunnittelivat käyttäjälle ainutlaatuisia, käyttäjän tarpeisiin suunniteltuja kiintokalusteita osana toimitilan sisustussuunnittelua. Toimiston puolelle suunniteltiin toimistotarvikkeille sekä tulostimelle säilytysjärjestelmä. Lisäksi kohteeseen haluttiin eri pelialan kilpailuista saaduille palkinnoille säilytysvitriini. Toimitilaan suunniteltiin myös henkilöstön taukokeittiö ja keittiön jätteiden kierrätysjärjestelmä. Sisustusarkkitehtimme suunnittelivat upeat kokonaisuudet, jotka sopivat täydellisesti tähän värikkääseen ja leikkisään toimistoon värimaailmaansa ja ominaisuuksiensa puolesta.  

Haluatko kuulla lisää?

”Mikäli kaipaisit apua toimitilan tai kiinteistön kehittämiseen, autamme mielellämme! Tiimillämme on laajaa kokemusta erilaisten tilojen ja kiinteistöjen arkkitehti- ja sisustussuunnittelusta.”

Milla Lindroos

Toimitusjohtaja, projektipäällikkö
+358 (0)44 976 9164
milla@suunnittelemo.fi