Suunnittelemon tiimissä aloitti lokakuun 2023 alussa Juhani Laaksonen, arkkitehti SAFA. Hänen vahvuutensa on asiakaslähtöisessä suunnittelussa ja hän tulee keskittymään toimitila-asiakkaiden konseptien, luonnosten ja toteutussuunnittelun läpiviemiseen.

Juhani Laaksonen tuo vankkaa kokemusta Suunnittelemoon

SUunnittelemon omistaja ja toimitusjohtaja Milla Lindroos kehuu Juhania aktiivisesta otteesta suunnitteluhankkeisiin.

”Meillä Suunnittelemossa tekemisen keskiössä on löytää laadukkaita ja toimivia ratkaisuja asiakkaiden toimitilahankkeisiin. Arkkitehtisuunnittelussa suunnittelijan kokemus näkyy kyvyssä tarjota erilaisia ratkaisuja eteen tuleviin haasteisiin ja tästä meillä Suunnittelemossa on jo vahvaa näyttöä. Juhani tulee edelleen vahvistamaan tätä osaamistamme omalla laajalla kokemuksellaan,” sanoo Suunnittelemon toimitusjohtaja Milla Lindroos.

Juhani Laaksonen kuuli Suunnittelemosta alun perin puskaradion kautta. Tiimin työtapa ja projektit kuulostivat hänestä houkuttelevilta. Suunnittelemon joulukuussa avattavasta Helsingin toimipisteestä tulee Juhanin lähityöpiste, ja työskentely enimmäkseen ”nuoruusvuosien hoodeilla Punavuoressa” sopii paljasjalkaiselle helsinkiläiselle. Linkki Suunnittelemon Punavuoren toimipisteen artikkeliin.

Asiakaslähtöisyydellä parhaimpaan mahdolliseen lopputulokseen

”Jo lukioaikoina minulle syntyi rakennettuun ympäristöön liittyvä oivallus, joka myöhemmin vaikutti alalle päätymiseen: joku on todella suunnitellut ja tehnyt tämän kaiken!”

Suunnittelutyössä mallintaminen ja 3D-ympäristöissä toimiminen on keskeinen osa omaa luomisprosessia. ”Pidän myös erittäin tärkeänä päästä tekemään suunnitelmia yhdessä loppukäyttäjän kanssa, jotta pystymme yhdessä varmistamaan parhaan mahdollisen lopputuloksen” Juhani kertoo.

Rakennetun ympäristön lisäksi arkkitehtia miellyttää myös metsä, jossa hänet voi tavata hääräämästä telttailun parissa ja nuotion äärellä. Stand-up -komiikan ystävät saattavat tunnistaa Laaksosen lavoilta, mikrofonin varresta.

Suunnittelijan työ on luonteeltaan sosiaalista ongelmanratkaisua, jossa on eduksi tunnistaa todelliset tarpeet yksittäisten toiveiden taustalla.

”Tärkeintä ei ole näyttää, mitä on nimenomaisesti meillä suunniteltu, vaan että tila toimii käytössä”, Juhani lopettaa.

Ota tästä talteen Juhanin yhteystiedot:

Juhani Laaksonen

Arkkitehti SAFA
+358 (0)40 738 2726
juhani.laaksonen@suunnittelemo.fi