Suunnittelemon uusi toimipiste Helsingissä toimii myös kehitysalustana ja showroomina. Tupareita juhlitaan joulukuun puolivälissä! 

Kasvua, näkyvyyttä ja sujuvampaa työarkea pääkaupunkiseudulla

Melkein neljään metriin kurottavien ikkunoiden takana Punavuoressa on syksyn aikana tehty paljon töitä, jotta upeat tilat voidaan pian esitellä. Osoitteessa Punanotko 2 on jatkossa usean työntekijän lähityöpiste, projektien mukana liikkuvien tekijöiden hybridityöpiste ja se toimii myös paikkana tavata pääkaupunkiseudun asiakkaita.

Toimitusjohtaja Milla Lindroosin visiossa tila toimii myös showroomina ja kehitysalustana. Paikalla kehitetään omia sisustus- ja tilasuunnittelun ratkaisuja, kalusteita ja pintamateriaaleja, joita voidaan myöhemmin soveltaa asiakkaiden tiloihin ja hankkeisiin.

– Tällaiseen katutason liiketilaan voi poiketa matalalla kynnyksellä, inspiroitua ja saada ideoita.

Lisäksi näemme, että asiakkaiden ja työkaverien kohtaaminen kasvotusten on tärkeää. Suunnittelemon toimipisteiden osoitteissa ja niihin liittyvissä historioissa suomalaisten instituutioiden aiempina kotipaikkoina voi halutessaan nähdä kohtalonomaisuutta. Tampereella toimitaan Kyttälässä entisessä kirkkoherran virastossa osoitteessa Kyttälänkatu 1. Helsingissä toimipiste on entisen poliisitalon paikalla, osoitteessa Punanotkonkatu 2, Punavuoressa ja aivan Designmuseon kulmalla.

Aika kasvaa ja laajentua

Päähänpisto Helsinkiin asettautuminen ei ole. Lindroosin mukaan laajentumista on edeltänyt pitkä kurinalainen työ ja taloudellisesta puskurista huolehtiminen. Referenssit ovat kunnossa ja luotettujen erikoissuunnittelijoiden osaamista on tarjolla. Suunnittelemo haluaa ennen kaikkea palvella yhä paremmin asiakkaita, joilla on kiinteistöjä ja liiketoimintaa Helsingissä ja muualla pk-seudulla.

– Nyt on hyvä hetki laajentaa ja kasvattaa liikevaihtoa, henkilöstöä ja osaamistakin. Kyseessä taitaa myös olla ensimmäinen tamperelaisen suunnittelutoimiston showroom Helsingissä. Ehkä tykkään uida vastavirtaan?

Toimipisteen myötä Suunnittelemo on aidosti enemmän tamperelais-helsinkiläinen yritys kuin Tampereelta käsin toimiva. Helsinki ei sinänsä ole vieras Suunnittelemon porukalle. Heistä Milla, Hanna Achrén, Tiina Terho ja uusimpana Juhani Laaksonen (linkki haastatteluun) ovat tehneet alan töitä kaupungissa, ovatpahan Milla ja Juhani tahoillaan myös asuneet kivenheiton päässä Punanotkosta 1990-luvulla. Suunnittelemon tamperelaisia juuria ei tulla Punavuoressakaan peittelemään, eikä värikästä palveluasennetta ole tarvetta muuttaa.

– Tunnetaanhan Tamperekin nykyään vetovoimastaan ja energisestä menosta.

Helsingin Showroom-tilamme avautuu joulukuussa osoitteessa:

Punanotkonkatu 2 00130 Helsinki

Milla Lindroos

Toimitusjohtaja, projektipäällikkö
+358 (0)44 976 9164
milla@suunnittelemo.fi