Gofore Oyj:llä käynnissä olevassa Go21-hankkeessa toteutetaan organisaatiolle uutta pääkonttoria Tampereen keskustaan. Uuteen pääkonttoriin tulee monimuotoisten toimistotilojen lisäksi esimerkiksi seminaaritila, sauna ja kattoterassi. Tulevaisuuden työn tarpeet ja hybridityön muodot ovat olleet tärkeässä roolissa pääkonttorin suunnittelussa. Kyseessä ei kuitenkaan ole vain toimisto ja työpaikka, vaan pääkonttori on myös näkyvä käyntikortti koko brändille ja tärkeä vaikuttaja mm. työntekijäkokemukseen ja ‑brändäykseen.

Visualisointikuva aulatilasta

Paikallinen suunnittelija tuntee tamperelaisen sielunmaiseman

Gofore pyysi hankkeen alussa mukaan suunnitteluun hyväksi tiedettyjä tahoja paikallisesti ja myös kansallisesti. Goforen Go21-projektin projektipäällikkö Leanna Haarni kertoo seuraavaa Suunnittelemo-yhteistyön alusta: ”Suunnittelemo teki heti vaikutuksen. He olivat tutustuneet Goforeen, sen arvoihin ja kulttuuriin. Suunnittelemo lähestyi projektia välittömästi meidän näkökulmastamme käsin. Lähetimme tarjouspyynnöt useille tahoille ja saamamme vastaukset pisteytettiin. Vahvoja ehdokkaita oli toki useampi. Suunnittelemon etuna oli paikallisuus: He ovat kävelymatkan päässä työmaasta, mikä helpottaa monessa vaiheessa.”

Leanna Haarni työskentelee Goforella Head of Workplace Development -roolissa ja vastaa Gofore Oyj:n toimitilojen suunnittelusta, yhteistyökumppaneiden koordinoinnista. Hän kertoo, että Goforen työntekijät kaipaavat pitkän etätyöskentelyajan jälkeen ihmisiä, kohtaamisia toisten kanssa sekä yhteistä tekemistä, mutta samalla on huomioitava mahdollisuus vetäytyä omiin oloihin ja pienempiin tiloihin. Leannan mukaan kommunikaatio Suunnittelemon kanssa on toiminut hyvin ja yhteinen aaltopituus löytyi helposti. Suunnittelemo on ollut hänen mukaansa ratkaisukeskeinen ja proaktiivinen toimija.

Koronan vuoksi livetilaisuudet pörssiyhtiön asioista kiinnostuneille henkilöille ovat olleet vähissä, mutta sellainen päästiin pitämään syksyllä 2021. Infotilaisuudessa esiteltiin moodboardeja ja visualisoituja kuvia suunnitelmista. Goferelaisilta tulikin kiitospalautetta erityisesti siitä, että tilaisuudessa oli paikalla projektin sisustussuunnittelija. Kiinnostuneet saivat kokeilla mm. pääkonttorille ehdotettuja kankaita ja laattoja sekä esittää kysymyksiä sisustussuunnittelijalle.

Pääkonttori kiinteänä osana kaupunkikuvaa

Go21-pääkonttorihankkeen myötä Goforen näkyminen Tampereen kaupunkikuvassa korostuu ja yrityksestä tulee entistä tiiviimpi osa kaupunkiympäristöä. Uudet tilat antavat mahdollisuuden kertoa yrityksen omalla tyylillä, millaisia yritys ja sen työntekijät ovat arvoiltaan ja työkulttuuriltaan. Toimitiloista syntyy luovan yhteistyön keskus, joka mahdollistaa yhdessä tekemisen muotoja ja verkostoitumista. Työskentely- ja kokoustilojen lisäksi tiloihin tulee mm. bändi- ja harrastustilaa sekä suihkut työmatkaliikkujille.

Visualisointikuvaa aulatilasta

Tilan tulevat käyttäjät olivat heti alusta alkaen suunnittelun keskiössä. Käyttäjälähtöisyys on näkynyt mm. siinä, kuinka henkilöstön kanssa on keskusteltu hankkeesta, visioitu yhdessä tulevaisuuden työtä, ja kuinka kaikille on avattu mahdollisuus vaikuttaa ja kertoa mielipiteensä. Palvelumuotoilun avulla kartoitettiin sitä, mikä toimiston merkitys on työntekijöilleen, ja mitä toimintoja ja palveluita toimistolta odotetaan.

Onnistuneen projektin mittarit

”On tärkeää, että peruselementit ovat kunnossa ja huomioitu. Luonnonvalo, valon riittävä määrä ja ilmavuus ovat tärkeitä peruselementtejä. Tavoitteemme on, että tilat ovat kutsuvat, valoisat ja viihtyisät, värimaailmaltaan pehmeät. Tämän Suunnittelemo tavoitti heti ensimmäisissä kuvissaan. Arvoihimme kuuluu vastuullisuus ja mieluummin kotoisuus sekä olohuonefiilis, ei kova pröystäily. Silti tilojemme tulee olla laadukkaita, kutsuvia ja viihtyisiä.” kertoo Leanna Haarni.

Leanna Haarni kertoo Goforen pääkonttorihankkeen kokemuksista:

”Suosittelen Suunnittelemoa vastaavanlaisiin hankkeisiin. Yhteistyö on mutkatonta ja toiminta selkeää. Tiedät, mitä saat ja keneltä. Keskustelukumppani oli aina perillä siitä kuka vastaa ja mistäkin. Onnistuminen on heille sydämen asia! Suunnittelemo on täysillä mukana.”

Mikä GO21?

”GO21 on paraatipaikalle Tampereen rautatieaseman viereen kohoava näyttävä toimistokortteli, jonka rakentaminen on alkanut loppuvuodesta 2021. Vuokrattavia toimitiloja kohteeseen tulee noin 11 000 m². Kohde valmistuu talvella 2023. Pörssiyhtiö Goforen pääkonttori muuttaa kiinteistöön. GO21:n toteuttaa Jatke Pirkanmaa Oy yhdessä sijoittajakumppani A. Ahlström Kiinteistöt Oy:n kanssa.” – GO21.fi

© Jatke Pirkanmaa Oy, 2022