Suunnittelemon ja ohjelmistoyritys Alfame Systems Oyn menestyksekäs yhteistyö on jatkunut jo pitkään. Yhteistyön keskiössä on ollut henkilökunnan toiveiden ja hyvinvoinnin huomioiminen, jotta tiloista on saatu yrityksen arvojen ja brändin mukainen toimiva kokonaisuus.

Visualisointikuva sisääntuloaulasta

Innovatiiviset tilaratkaisut asiakkaan näköisenä

Jo ensimmäisen toimitilauudistuksen alusta asti oli selvää, että henkilökunnan hyvinvointi ja viihtyvyys ovat tekijöitä, joiden pohjalta suunnitelmia lähdetään tekemään. Kahvilamaisuus, graafisuus, modernius, selkeys, raikkaus, valoisuus ja leikkisyys olivat suunnittelua ohjaavia adjektiiveja.

Toimitilojen kartoitus, tilasuunnittelu ja tilojen sisustuksen konseptointi

Vuoden 2021 alussa valmistuivat Alfame Systemsin Tampereen toimipisteen (350 m2) tilat, joissa toteutettiin kokonaisvaltainen toimitilamuutos. Suunnittelemon tiimi suunnitteli asiakkaan uuteen toimitilaan täysin uudet tilaratkaisut, jotka palvelevat yrityksen toimintoja ja henkilökuntaa paremmin. Sisustusarkkitehti laati pintamateriaali- ja värisuunnitelmat sekä kalustus- ja sisustusvalaistussuunnitelmat. Näiden suunnitelmien pohjalta valmistui uniikki kokonaisuus, jota täydennettiin vihersisustuksella ja tekstiileillä. Konseptoinnin ansiosta Tampereen toimitilojen sisustussuunnitelmista oli helppo poimia elementtejä Rovaniemen toimipisteen (300 m2) suunnitelmiin, jolloin nämä kaksi toimitilaa saatiin yhtenäistettyä ja yrityksen ilme saatiin tuotua selkeästi esille.

Ammattilainen osaa auttaa kokonaisuudessa

Vuoden 2022 alussa käynnistyi Alfame Systemsille ja Suunnittelemolle jälleen yhteinen projekti, jossa Suunnittelemo toteuttaa kokonaisvaltaista työympäristö- ja toimitilasuunnittelua Alfamen kasvaviin toimitilatarpeisiin Helsingin Vallilassa. Henkilökunta on ollut vahvasti mukana projektissa ja suunnittelun eri vaiheita on konkretisoitu visualisointien ja tunnelmakarttojen avulla. Kasvun ja kehityksen myötä yritys tarvitsee lisää tilaa myös Tampereelle, joten käynnistymässä on myös uusi toimitilahanke Tampereen keskustaan. Teemana tulevat olemaan työntekijöiden näkökulmasta ainutlaatuiset työtilat, jotka tukevat Alfamen brändiuudistusta. Henkilöstö on otettu vahvasti mukaan alkukartoitukseen, jotta tavoitteet täyttyvät. Suunnittelemon tiimi organisoi ja toteutti yhdessä Alfamen ydintoimijoiden kanssa suunnittelua tukevan workshopin. Lisäksi koko henkilökunnalla on ollut mahdollisuus vaikuttaa ja osallistua projektin eri vaiheisiin.

Visualisointikuva lounge-tilasta

”Olemme onnistuneet rakentamaan hyvän yhteistyön Alfamen yritystarinassa ja saamme olla mukana ratkomassa yrityksen toimitilojen tarpeita. Palvelemme asiakasta niin sisustus-, kuin arkkitehti- ja kalustesuunnittelunkin osalta”, tiivistää Suunnittelemon toimitusjohtaja Milla Lindroos.

Myös Alfame Systemsin toimitusjohtaja Janne Tirkkonen on samoilla linjoilla: ”Haluamme, että työntekijät viihtyvät toimistolla ja korostamme yhteistyön merkitystä. Toimivat ja viihtyisät toimitilat ovat tässä tärkeässä roolissa. Tämän lisäksi toimitilat edustavat brändiä ja toimivat käyntikorttinamme. Suunnittelemo on ollut tarpeellinen yhteistyökumppani tässä kokonaisuudessa. He ovat onnistuneet konkretisoimaan tarpeemme, hahmottamaan tilojen käyttötarkoitukset sekä valitsemaan toimivat kalusteet sekä materiaalit. Projektit ovat todistaneet, että tässäkin osaavat ammattilaiset ovat tärkeitä laajan projektin läpiviennissä.”

”Iso kiitos! Ilman teitä tämä ei olisi onnistunut”, Janne Tirkkonen, Alfame Systems Oy