Kun yritys tarvitsi uudet toimitilat, Suunnittelemo otettiin suunnitteluapuun ja kilpailuttamaan toteuttajat.

Kasvun myötä syntyi tarve toimitilauudistukselle

Tavaralogistiikka toimii nyt viihtyisissä tiloissa

Iogen Oy on silmäkirurgialaitteita suunnitteleva ja valmistava kasvuyritys. Iogen on AAA-luottoluokan yritys ja se on jo usean vuoden ajan luokiteltu Menestyjät-kategoriaan useilla eri tuottavuus- ja tyytyväisyysmittareilla. Toimitilat ovat Iogenille tärkeä, yrityksen laatua sekä osaamista ja henkilöstön viihtyvyyttä korostava asia.

Suunnittelemo otettiin apuun, kun toimitiloja haluttiin muuttaa toimivammiksi, brändinmukaiseksi ja tämän hetken ja huomisen tarpeita paremmin palvelevaksi kokonaisuudeksi. Kasvun myötä vanhat tilat jäivät pieniksi. Vanhoissa tiloissa liikkuminen tiloissa ja tavaroiden siirteleminen oli hankalaa. Myös saapuvien ja lähtevien tavaroiden sekoittuminen tila-ahtauden vuoksi aiheutti ylimääräistä vaivaa. Henkilöstön viihtyvyys kärsi, kun tilat alkoivat loppua ja työtilat alkoivat olla ahtaat ja lisäksi varasto oli osana toimistoa.

Uusiin tiloihin haluttiin tarpeeksi tilaa toimivaan tavaralogistiikkaan. Lisäksi kaupungin keskustan läheisyys oli henkilöstölle tärkeä. Toimitilat koostuvat nyt muutoksen jälkeen avokonttoritilasta, neuvotteluhuoneista ja isosta yhteisestä aulatilasta. Toimitilat sijaitsevat Tampereen keskustan tuntumassa vanhassa teollisuuskiinteistössä.

Toimitilamuutos tehtiin oma henkilöstö edellä

”Tarinoistahan elämä ja onnellisuus koostuvat, ja se on meille se toinen tärkeä juttu. Iogen on tasan tarkkaan yhtä kuin ihmisemme. Jos he eivät ole onnellisia, eivät he tee kenestäkään muustakaan onnellista.”

Lokakuusta 2022 Suunnittelemo teki toimitilojen tilasuunnittelua sekä konseptisuunnittelutyötä ja se päättyi 2023 huhtikuussa kun irtokalusteet saapuivat kohteeseen.

Iogenille oli tärkeää, että tilat toimivat pitkään, kun niihin halutaan panostaa.

Uusissa tiloissa huokuu brändi-ilme sekä viihtyvyys

Sisäänkäynnin yhteydessä on näyttävä rimaseinä Iogenin logon ja brändi-ilmeen mukaisesti. Toimitilaan haluttiin näyttävä sisääntulo, jossa brändi ottaa tulijan heti vastaan. Neuvotteluhuoneissa on käytetty erilaisia värimaailmoita, sillä toinen neuvotteluhuone on vaalea, toinen tumma.

Myös taukotiloihin haluttiin parannuksia, joten uusissa toimitiloissa sosiaalitilat ja kokoustilat ovat erikseen. Taukotilojen viihtyisyyttä lisättiin kalustuksilla, verhoilla ja somisteilla. Taukotilojen viihtyisyys kokoaa henkilöstön yhteen ja lisää hyvää tiimitekemistä.

Suunnittelemo auttoi Iogeniä myös toteuttajien kilpailutuksessa. Myös tarjoukset vertailtiin asiakkaalle valmiiksi.

– Me Suunnittelemossa toimimme useassa projektissa asiakkaamme edustajina ihan sillä tarpeella ja ajatuksella kuin asiakkaallamme kulloinkin on. Haluamme tehdä tilamuutoksen asiakkaamme tarpeen mukaan ja autamme saamaan sen toteutustakin alkuun kilpailutettujen toimijoiden kanssa, sanoo Milla Lindroos Suunnittelemosta.

Haluatko kuulla lisää?

”Ota rohkeasti yhteyttä! Tiimimme auttaa mielellään.”

Milla Lindroos

Toimitusjohtaja, projektipäällikkö
+358 (0)44 976 9164
milla@suunnittelemo.fi