Mitä yhteistä on kesäisellä Kööpenhaminalla ja upeilla kalustevalmistajilla? Suunnittelemon koulutusmatka Kööpenhaminassa ja siellä 7.–8.6. järjestetty 3daysofdesign tapahtuma, joka kokosi yhteen sisutusalan ammattilaisia ympäri maailman.

3daysofdesign hurmasi suunnittelijatiimimme onnistuneella kokonaisuudellaan

Lähdimme kesäkuun alussa suunnittelijoidemme sekä Vepsäläinen Business-tiimin kanssa koulutusmatkalle Kööpenhaminaan huonekalumessuille, jossa pääsimme tutustumaan mielettömän upeisiin brändeihin ja valmistajiin erilaisten näyttelyiden sekä tapahtumien ohella.

3daysofdesign tapahtuma ja tähän osallistuneet valmistajat sekä brändit sijaitsivat aivan Kööpenhaminan keskustan tuntumassa. Tapahtuman useat näytteilleasettajat sekä heidän näyttelyiden tai showroomien sijainnit ja aikataulut olivat helposti löydettävissä tapahtuman omassa mobiilisovelluksessa. Kööpenhaminan suhteellisen kompaktin koon ansiosta tapahtuman välimatkat olivat lyhyitä eli lähestulkoon koko tapahtuman pystyikin kävelemään läpi kävellen. Suunnittelijatiimimme kehuivat tapahtuman siirtymisiä näyttelyiden välillä ihanaksi hengähdystauoksi ja ajatusten ”nollaamiseksi” samalla kun siirtyi paikasta toiseen ihastellen Kööpenhaminan maisemia ja arkkitehtuuria.

”Tapahtuman näyttelyalueet pitkin Kööpenhaminan kaunista kaupunkia ja showroomit olivat kerrassaan upeita. Ne sisälsivät paljon kauniita yksityiskohtia, esimerkiksi valoja ja kukka-asetelmia.” Suunnittelemon toimitusjohtaja ja projektipäällikkö Milla Lindroos mainitsee muistellessaan tapahtumaa.

Kaupungissa pääsi näkemään sekä valmistajien/brändien omia showroom- ja työtiloja, että monien valmistajien yhteisiä näyttelyitä ja showroom-tiloja. Lisäksi näiden upeat sijainnit mieleenpainuvissa tiloissa: muun muassa Odd Fellow Palacessa ja Fredriksgaden design-talossa jäivät erityisesti tiimimme mieleen. Näyttelytilat olivat erittäin laadukkaasti kalustettu ja niistä selvästi näki, että tilat olivat mietitty kokonaisuutena viimeistä piirtoa myöden. Showroomien lisäksi suunnittelijatiimimme pääsi myös tutustumaan näytteilleasettajien ja valmistajien sisäiseen toimintaan, sillä tiloissa esiteltiin toimistojen työskentelytiloja ja neuvottelutiloja.

”Showroom-tilojen pinnat ja valaistukset tukivat kalustenäyttelyitä. Oli oikein virkistävää nähdä niitä muitakin kalusteita ja tuotteita, kuin pelkkiä uutuuksia.” Suunnittelemon sisustusarkkitehti Linda Sirkkunen kertoi palatessaan tapahtumasta takaisin. Hän oli myös tyytyväinen näyttelyiden istuinvalikoimaan, sillä suurimmista showroomeista löytyi reilusti istuinvalikoimaa ja näitä oli mahdollisuus kokeilla ja vertailla kunnolla keskenään. Istuimien testaamisen jälkeen pystyi helposti miettimään mahdollisia käyttökohteita nykyisiä ja tulevia asiakasprojekteja varten.

Myös sisustusarkkitehti Tiina Terhon palaute tapahtuman kokonaisuudesta olivat samassa linjassa Lindan kertoman kanssa. ”Oli todella inspiroivaa nähdä valmistajien tuotekokonaisuudet, kun yleensä messuilla näkee vain uutuudet. Nyt näyttelyissä olivat esillä kaikki tuotteet, osittain myös eri materiaaleissa ja väreissä. Mieleeni palautui myös muutamia vanhoja kalusteita, jotka olivat olleet unohduksissa, tai sellaisia, joita en ollut huomioinut aikaisemmin.”

Toimistotilojen kodikkuus ja värimaailma jäivät suunnittelemon suunnittelijatiimin mieleen erityisesti

Koulutusmatkamme sisälsi hyvin suunnitellun ja ajoitetun aikataulun, jonka avulla tutustuimme tapahtuman näytteilleasettajiin. Keskiviikon ohjelma sisälsi kierroksen Muuton showroomilla sekä vierailun Hotel Normann Copenhagenilla, jossa oli laajasti esillä Normann Copenhagenin ikonisia ja klassisia tuotteita kauniiden uutuustuotteiden kanssa. Muuton ja Normann Copenhagenin näyttelytilat olivat erityisesti jääneet sisustusarkkitehtimme Tiinan mieleen, juuri tilojen ja tuotteiden laajuuden ja tuotekokonaisuuksien takia. Lisäksi Muuton showroomilta löytyi tilasuunnittelun ammattilaiselle laaja toimistokokonaisuus, jossa inspiraatio pääsi valloilleen.

Linda inspiroitui myös Hotel Normann Copenhagenista ja hotellissa esillä olleista verhoilukankaista, joiden joukosta nousi vahvasti esille bukleemainen, rouhea, meleerattu ja neutraali kangas. Lisäksi verhoissa oli nähtävissä rohkeita värejä ja läpinäkyvyyttä. ”Verkkomaisia ja läpikuultavia verhokankaita oli käytetty avonaisten työ- ja oleskelualueiden tilanjakajina päästäen kuitenkin reilusti valoa ja ääntä kankaan läpi.” Linda kommentoi havainnoistaan tapahtuman jälkeen.

Millan mieleen jäivät erityisesti näyttelyissä nähdyt pastellisävyjen yhdistelmät: vaalean lila ja vaalean vihreä. ”Näiden lisäksi lasiseinissä ja pilareissa näkyi värillisiä sekä sävytettyjä pintoja, esimerkiksi tiilenpunaista ja kirkasta vihreää! Kalusteissa näkyivät myös muhkeat muodot ja tekstuureissa oli niin elegantteja vaaleita, eksklusiivista nahkaa kuin vastavärejä.”

Suunnittelemon arkkitehtitiimin Hanna Achren oli tapahtumasta erittäin innoissaan: ”Elämykselliset showroomit ja näyttelytilat jättivät paljon herkullisia aiheita omaan suunnittelutyöhöni. Toimistotilojen yhteistiloissa kodinomaisuus oli mielestäni ilahduttava piirre, joka jäi hyvin mieleeni. Oleskelutilojen pinnat ja värisävyt olivat pehmeitä ja sointuivat kauniisti yhteen. Valaistus oli huomioitu näyttelyissä ja näissä korostettiin erityisesti juuri sitä kodinomaisuutta ja lämmintä tunnelmaa.”

Myös Linda huomioi valmistajien toimistotilojen kodikkuuden: ”Valmistajien toimistotilat olivat itsessään hyvin kodikkaita ja kodinomaisia, taidetta oli käytetty somistuksessa ja oli virkistävää nähdä seinälle kiinnitettyjen taulujen lisäksi myös lasitaidetta, pieniä veistoksia, mobileita ja valaisininstallaatioita. Sain tapahtumasta paljon ideoita ja inspiraatiota kalusteiden ja valaisimien lisäksi myös tilojen pintojen, verhojen ja somistuksen suunnitteluun.”

Kööpenhamina ja 3daysofdesign oli oikein onnistunut kohde koulutusmatkalle. Tiimimme onkin nyt erittäin innoissaan ja inspiroituneena vastaanottamassa nykyisiä ja tulevia sisustussuunnittelukohteita. Koulutusmatka järjestyi yhdessä Vepsäläinen Business tiimin kanssa, ja haluammekin esittää isot kiitokset onnistuneesta ja mahtavasta kokonaisuudesta, joka kattoi tapahtuman aikataulutuksen, ruokailun, kuljetuksen sekä tietysti aivan upean seuran.

Haluisitko tarjouksen sisustusarkkitehdin tai arkkitehdin palveluistamme?

”Ota yhteyttä. Tiimimme on valmiina auttamaan Sinua!”

Milla Lindroos

Toimitusjohtaja, projektipäällikkö
+358 (0)44 976 9164
milla@suunnittelemo.fi